Biskupský chlebíček bez vážení
Suroviny
- 50 g Tuk ztužený
- 150 g Čokoláda na vaření
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 polévková lžíce Hrozinky
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 4 polévková lžíce Ořechy lískové
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Kandovaná pomerančová kůra
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 4 polévková lžíce Čokoláda na vaření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 35 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 258.8 mg
- Draslík 248.8 mg
- Vláknina 7546.7 mg
- Vitamín A 7546.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovoce, ořechy i čokoládu nasekáme nadrobno a smícháme s 1 lžící mouky (na lžíce odvažujeme až po nakrájení). Změklé máslo ušleháme s cukrem a žloutky, přidáme polovinu mouky a polovinu ovocné směsi a polovinu pevného sněhu z bílků. Poté vmícháme zbytek mouky s kypřícím práškem, druhou polovinu ovocné směsi a bílkového sněhu.
-
2
Těsto vlijeme do chlebíčkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Vložíme na plechu do trouby vyhřáté na 250 °C a 5 minut zprudka pečeme, poté teplotu snížíme na 200 °C a pečeme asi 1/2 hodiny.
-
3
Chlebíček vyklopíme z formy, necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevou. Ukládáme zabalený do alobalu.
-
4
Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni, mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.