Benecké kotlety v bramboráku s pivním sýrem
Suroviny
- 700 g Brambory
- 150 g Sýr Krkonošský pivní
- 120 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 4 ks Vepřové kotlety
- 6 stroužek Česnek
- 0.5 dl Mléko polotučné
- 0.75 polévková lžíce Sůl
- 2.22 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 23 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 70.3 mg
- Draslík 1134.1 mg
- Vláknina 9766.5 mg
- Vitamín A 9766.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Česnek oloupeme, utřeme a dáme k nastrouhaným bramborům. Přidáme hladkou mouku, mléko, kmín, pepř, majoránku a sůl (1/2 lžíce). Směs dobře promícháme.
-
2
4 vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme (1/3 lžíce) a opepříme černým pepřem (1/2 lžičky).
-
3
V hlubší pánvi rozpálíme olej (4 lžíce) a kotlety z obou stran opečeme dozlatova. Opečené kotlety obalíme do bramborové směsi, do které jsme těsně před použitím nastrouhali pivní sýr.
-
4
V druhé pánvi si rozpálíme olej (4 lžíce) a obalené kotlety v bramborovém těstě osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 5-8 minut z každé strany. Usmažené kotlety dáme na papírovou utěrku, aby se do ní vsákl přebytečný tuk.