Krkonošská kotleta v bramboráku
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Rajčata
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 4 ks Vejce slepičí
- 4 ks Vepřové kotlety
- 6 stroužek Česnek
- 1.5 dl Olej slunečnicový
- 1 kg Brambory
- 1 polévková lžíce Sůl
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 992 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 54 g
- Sodík 654 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 314.3 mg
- Draslík 1658 mg
- Vláknina 19051.2 mg
- Vitamín A 19051.2 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.5 mg
- Vitamín E 16.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Česnek oloupeme, utřeme a dáme ho k bramborům. Ještě přidáme hladkou mouku, vejce, kmín, pepř, majoránku a sůl (1/2 lžíce). Směs dobře promícháme.
-
2
4 vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme. Osolíme je (asi 1/2 lžíce), opepříme bílým pepřem a obalíme v polohrubé mouce.
-
3
V hlubší a větší pánvi (aby se tam vešly 2 kotlety) rozpálíme olej.
-
4
Potom 2 kotlety obalíme v bramborové směsi a ihned je vložíme na rozpálený olej. Trochu zmírníme teplotu a kotlety osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 5-8 minut z každé strany. Stejně usmažíme i dalšími 2 porce. Usmažené kotlety dáme na papírovou utěrku, aby se do ní vstřebal přebývající tuk.
-
5
Kotlety ozdobíme rajčaty a podáváme.