Orecchiette s roketou
Suroviny
- 200 g Brambory
- 30 g Sýr Parmezán
- 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 300 g Těstoviny Orecchiette
- 150 g Roketa
- 90 g Ricotta
- 45 ml Olej olivový
- 30 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli paprička sušená
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 17 g
- Sodík 303 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 5.1 mg
- Draslík 550.1 mg
- Vláknina 12750.3 mg
- Vitamín A 12750.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hluboké pánvi zahřejeme 15 ml oleje a nasypeme polovinu drobně pokrájené cibule. Smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Často mícháme. Vmícháme nakrájená rajčata, oregano a mleté chilli papričky. Přilijeme víno, osolíme a opepříme. Přikryjeme pánev poklicí a dusíme 15 minut, občas zamícháme.
-
2
Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. Vložíme brambory nakrájené na kostičky a těstoviny. Promícháme a znovu uvedeme do varu. Snížíme teplotu a povaříme 15 minut, až jsou těstoviny uvařené.
-
3
Ve velké pánvi zahřejeme zbývající olej, nasypeme zbývající cibuli a nadrobno pokrájený česnek. Občas zamícháme a smažíme 3 minuty. Přimícháme listy rokety a za stálého míchání smažíme další 2 minuty. Až listy ovadnou, přilijeme rajskou omáčku a přidáme sýr Ricottu. Vše promícháme.
-
4
Hotové těstoviny s bramborami přeložíme do pánve s omáčkou a promícháme. Dle potřeby ochutíme solí a pepřem. Ihned podáváme s nastrouhaným parmezánem.