Orecchiette s roketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 300 g Těstoviny Orecchiette
  • 150 g Roketa
  • 90 g Ricotta
  • 45 ml Olej olivový
  • 30 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli paprička sušená
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 5.1 mg
  • Draslík 550.1 mg
  • Vláknina 12750.3 mg
  • Vitamín A 12750.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké pánvi zahřejeme 15 ml oleje a nasypeme polovinu drobně pokrájené cibule. Smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Často mícháme. Vmícháme nakrájená rajčata, oregano a mleté chilli papričky. Přilijeme víno, osolíme a opepříme. Přikryjeme pánev poklicí a dusíme 15 minut, občas zamícháme.

  • 2

    Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. Vložíme brambory nakrájené na kostičky a těstoviny. Promícháme a znovu uvedeme do varu. Snížíme teplotu a povaříme 15 minut, až jsou těstoviny uvařené.

  • 3

    Ve velké pánvi zahřejeme zbývající olej, nasypeme zbývající cibuli a nadrobno pokrájený česnek. Občas zamícháme a smažíme 3 minuty. Přimícháme listy rokety a za stálého míchání smažíme další 2 minuty. Až listy ovadnou, přilijeme rajskou omáčku a přidáme sýr Ricottu. Vše promícháme.

  • 4

    Hotové těstoviny s bramborami přeložíme do pánve s omáčkou a promícháme. Dle potřeby ochutíme solí a pepřem. Ihned podáváme s nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu