Těstoviny s kapustou, bramborami a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 400 g Kapusta kadeřavá
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 200 g Sýr Fontina
  • 40 ml Sýr Parmezán
  • 1 hrst Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 817 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 714 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 87.3 mg
  • Draslík 730.1 mg
  • Vláknina 7656.8 mg
  • Vitamín A 7656.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 137.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. Vložíme kapustu nakrájenou na 1 cm široké proužky a brambory též pokrájené na 0.5 cm široké proužky. Vaříme 5 minut.

  • 2

    Do hrnce přisypeme těstoviny a znovu uvedeme do varu. Snížíme teplotu a povaříme 15 minut, nebo podle návodu na obalu těstovin.

  • 3

    5 minut předtím, než jsou těstoviny hotové, zahřejeme máslo na pánvi. Vložíme natrhané lístky šalvěje a celé stroužky česneku. Smažíme na mírném ohni, až je česnek zlatavý a máslo pění. Česnek vyjmeme a odstraníme. Máslo se šalvějí ponecháme stranou.

  • 4

    Hotové těstoviny spolu se zeleninou slijeme. Čtvrtinu směsi vložíme do mísy a poklademe třetinou plátků sýru Fontina. Vrstvy opakujeme do vypotřebování přísad. Navrch posypeme nastrouhaným parmezánem, přilijeme česnekové máslo se šalvějí a ihned podáváme.

Komentáře k receptu