Těstoviny s kapustou, bramborami a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 817 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 37 g
- Sodík 714 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 87.3 mg
- Draslík 730.1 mg
- Vláknina 7656.8 mg
- Vitamín A 7656.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 137.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. Vložíme kapustu nakrájenou na 1 cm široké proužky a brambory též pokrájené na 0.5 cm široké proužky. Vaříme 5 minut.
-
2
Do hrnce přisypeme těstoviny a znovu uvedeme do varu. Snížíme teplotu a povaříme 15 minut, nebo podle návodu na obalu těstovin.
-
3
5 minut předtím, než jsou těstoviny hotové, zahřejeme máslo na pánvi. Vložíme natrhané lístky šalvěje a celé stroužky česneku. Smažíme na mírném ohni, až je česnek zlatavý a máslo pění. Česnek vyjmeme a odstraníme. Máslo se šalvějí ponecháme stranou.
-
4
Hotové těstoviny spolu se zeleninou slijeme. Čtvrtinu směsi vložíme do mísy a poklademe třetinou plátků sýru Fontina. Vrstvy opakujeme do vypotřebování přísad. Navrch posypeme nastrouhaným parmezánem, přilijeme česnekové máslo se šalvějí a ihned podáváme.