Tagliatelle s pestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 819 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 16 g
- Sodík 630 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 22.7 mg
- Draslík 207.8 mg
- Vláknina 13987.2 mg
- Vitamín A 13987.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lístky bazalky, česnek a lněná semínka vložíme do kuchyňského robotu. Přilijeme 60 ml olivového oleje a mixujeme, až jsou přísady nadrobno rozsekané. Robota zastavíme a seškrábeme směs ze stran nádoby.
-
2
Znovu robota zapneme a pomalu, tenkým pramínkem přiléváme zbývající olivový olej. Během mixování budeme muset robota ještě jednou zastavit a znovu seškrábat směs ze stran nádoby, aby se vše rovnoměrně promíchalo.
-
3
Směs přendáme do mísy a pomocí vařečky vmícháme oba nastrouhané sýry. Ochutnáme a podle potřeby osolíme a opepříme.
-
4
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Když jsou uvařené, přesypeme je do mísy s pestem. Promícháme a ihned podáváme ozdobené bazalkou.