Bílé fazole s kroupami a škvarky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 730 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 16 g
- Sodík 422 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 5.8 mg
- Draslík 222.6 mg
- Vláknina 14616.2 mg
- Vitamín A 14616.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem namočíme promyté bílé fazole do studené vody a druhý den je uvaříme doměkka s 1.5 litrem vody a 1 lžičkou soli. Vaříme je přibližně 1 hodinu. Kroupy promyjeme, dáme do druhého hrnce s 1 litrem vody a 1/2 lžičkou soli a uvaříme je doměkka. Kroupy vaříme asi 40 minut. Uvařené kroupy a fazole scedíme.
-
2
Očistíme cibuli a pokrájíme nadrobno.
-
3
V hrnci na rozpáleném sádle zpěníme cibuli, přimícháme na kousky pokrájené škvarky, scezené kroupy s fazolemi, ochutíme 1/2 lžičkou soli, 1 lžičkou Vegety a 1/2 lžičkou černého pepře. Promícháme a podáváme s kysaným zelím.