Trhanec s jablky
Suroviny
- 500 g Jablka
- 100 g Kukuřičná krupice T 600
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- 0.25 l Mléko plnotučné
- 2 polévková lžíce Hrozinky
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 12 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 79.6 mg
- Draslík 231.6 mg
- Vláknina 7662 mg
- Vitamín A 7662 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 399.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme kukuřičnou krupici, mléko, vejce, 2 lžíce cukru, špetku soli a nastrouhanou citronovou kůru. Troubu předehřejeme na 175 °C, nákypovou formu vymažeme máslem.
-
2
Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince a dužinu pokrájíme na tenké plátky. Krátce je osmahneme na zbytku másla, které rozehřejeme ve větší pánvi. Promícháme s hrozinkami, 1 lžící cukru, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou.
-
3
Do formy dáme polovinu kukuřičné hmoty, na ni rozdělíme jablka a zakryjeme zbytkem hmoty. Na střední liště trouby pečeme cca 25 minut. Poté moučník vidličkami natrháme na velké kusy a 5 minut dopečeme.
-
4
Rozdělíme na talíře, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.