Kuře v hrnci
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 g Olivy černé
- 25 g Rajčata sušená sterilovaná
- 1 ks Pomeranče
- 6 ks Kuřecí stehna
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.25 dl Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 721 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 43 g
- Sodík 664 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 249 mg
- Draslík 1027.2 mg
- Vláknina 8334.8 mg
- Vitamín A 8334.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osmahneme bez tuku v pánvi kuřecí stehýnka, a poté je přendáme do velkého hrnce. V pánvi na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, česnek a papriku, a poté vložíme do hrnce. Přidáme pomerančovou šťávu a kůru, kuřecí vývar, sušená rajčata, konzervovaná rajčata a vše promícháme. Přivedeme k varu obsah hrnce, zakryjeme pokličkou a vaříme 1 hodinu na mírném plameni za občasného míchání.
-
2
Přidáme nasekaný čerstvý tymián, černé olivy bez pecek, sůl a pepř.
-
3
Podáváme teplé.