Kuře na sójové omáčce a medu
Suroviny
- 150 g Fazolové klíčky
- 100 g Klasy kukuřice mražené
- 2 kávová lžička Koření pěti vůní
- 1 ks Chilli paprička
- 8 ks Cibulka jarní
- 8 ks Kuřecí stehna
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 849 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 51 g
- Sodík 713 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 332 mg
- Draslík 989.5 mg
- Vláknina 4064.5 mg
- Vitamín A 4064.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme sójovou omáčku, med, sherry, česnek a čínských pět koření. V kůži každého stehýnka uděláme 3 zářezy. Marinádou pomažeme stehýnka, zakryjeme a necháme stát 30 minut.
-
2
V předehřáté pánvi rozpálíme olej, vložíme kuřecí stehýnka a smažíme prudce 15 minut, dokud nebudou stehýnka hnědá.
-
3
Pokrájíme chilli papričky, přidáme do pánve s klásky kukuřice, pokrájenou jarní cibulkou a fazolovými klíčky. Vše osmahneme 5 minut.
-
4
Dáme zpět kuřecí stehýnka a necháme důkladně prohřát a podáváme.