Kuře na sójové omáčce a medu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Fazolové klíčky
  • 100 g Klasy kukuřice mražené
  • 2 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 1 ks Chilli paprička
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 8 ks Kuřecí stehna
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 849 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 713 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 332 mg
  • Draslík 989.5 mg
  • Vláknina 4064.5 mg
  • Vitamín A 4064.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme sójovou omáčku, med, sherry, česnek a čínských pět koření. V kůži každého stehýnka uděláme 3 zářezy. Marinádou pomažeme stehýnka, zakryjeme a necháme stát 30 minut.

  • 2

    V předehřáté pánvi rozpálíme olej, vložíme kuřecí stehýnka a smažíme prudce 15 minut, dokud nebudou stehýnka hnědá.

  • 3

    Pokrájíme chilli papričky, přidáme do pánve s klásky kukuřice, pokrájenou jarní cibulkou a fazolovými klíčky. Vše osmahneme 5 minut.

  • 4

    Dáme zpět kuřecí stehýnka a necháme důkladně prohřát a podáváme.

Komentáře k receptu