Po římsku kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Olivy zelené
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Omáčka rajčatová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1154 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 1102 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 318.8 mg
  • Draslík 956.4 mg
  • Vláknina 6187.5 mg
  • Vitamín A 6187.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.6 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme v pánvi polovinu oleje a osmahneme na něm porce kuřete. Poté je dáme stranou, přidáme do pánve zbývající olej a osmahneme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené olivy, papriky, rajčatovou omáčku a za občasného míchání podusíme.

  • 2

    Zpět vložíme porce kuřete, přidáme majoránku a vývar. Přikryjeme pokličkou a vaříme 45 minut, dokud nebude kuře měkké. Osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře k receptu