Po římsku kuře
Suroviny
- 125 g Olivy zelené
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Kuře
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 dl Vývar drůbeží
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Omáčka rajčatová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1154 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 77 g
- Sodík 1102 mg
- Bílkoviny 82 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 318.8 mg
- Draslík 956.4 mg
- Vláknina 6187.5 mg
- Vitamín A 6187.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.6 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme v pánvi polovinu oleje a osmahneme na něm porce kuřete. Poté je dáme stranou, přidáme do pánve zbývající olej a osmahneme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené olivy, papriky, rajčatovou omáčku a za občasného míchání podusíme.
-
2
Zpět vložíme porce kuřete, přidáme majoránku a vývar. Přikryjeme pokličkou a vaříme 45 minut, dokud nebude kuře měkké. Osolíme, opepříme a podáváme.