Sekanina velikonoční s bylinkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřové maso libové
  • 250 g Telecí plec
  • 250 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 8 ks Žemle tuková
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 dl Masový vývar
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 0.5 polévková lžíce Libeček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1148 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 751 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 662.2 mg
  • Draslík 432.4 mg
  • Vláknina 586.4 mg
  • Vitamín A 586.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1583.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Starší žemle pokrájíme na kostičky, vložíme je do mísy a zalijeme vlažným masovým vývarem. Omytou petrželovou nať, libeček a pažitku drobně pokrájíme.

  • 2

    Uvařené vepřové, telecí a uzené maso pokrájíme na větší kostičky a dáme do mísy společně s bylinkami k žemlím. Přidáme žloutky, rozetřený česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek a směs dobře promícháme. Vaječné bílky vyšleháme na sníh a opatrně zamícháme do masové směsi. Sekaninu dáme ji do zapékací mísy, kterou jsme vymazali sádlem a upečeme v předem vyhřáté troubě.

  • 3

    Pečeme při 220°C přibližně 40 minut. Až velikonoční sekanina s bylinkami má zlatohnědou kůrku, vyjmeme ji z trouby, necháme chvíli vychladnout a pak ji pokrájíme na plátky.

  • 4

    Podáváme s přílohami podle chuti, teplou i studenou.

Komentáře k receptu