Piškotová bábovka s polevou
Suroviny
- 160 g Cukr krupice
- 200 g Mouka polohrubá
- 50 g Tuk ztužený
- 10 g Čokoláda na vaření
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Citrony
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 17 g
- Sodík 56 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 250.8 mg
- Draslík 159 mg
- Vláknina 4313.3 mg
- Vitamín A 4313.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Našleháme šlehačem žloutky s dvěma třetinami cukru a s horkou vodou. V míse ušleháme pevný sníh z bílků se zbylým cukrem. Mouku postupně zamícháme mouku s kypřícím práškem, ustrouhanou citronovou kůru a sníh. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, že když do těsta vpíchneme naostřenou špejli, těsto se jí nechytá.
-
2
Po upečení necháme bábovku trošku prochladnout a vyklopíme ji na síto a necháme vychladnout. Poté bábovku polijeme čokoládovou polevou.
-
3
Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.