Pistáciová rýže s mandlemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Pistácie
  • 125 g Rýže basmati
  • 350 ml Mléko plnotučné
  • 0.25 kávová lžička Kardamom
  • 4 kávová lžička Růžová voda
  • 1 ks Jablko granátové
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 8.8 mg
  • Draslík 215.6 mg
  • Vláknina 4735.5 mg
  • Vitamín A 4735.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 543.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozinky očistíme, omyjeme a osušíme. V pánvi nasucho opražíme mandle dozlatova. Do hrnce vlijeme mléko, přidáme hrozinky, mandle a rýži. Za stálého míchání krátce povaříme, poté vypneme vařič a na horké plotně necháme rýži ještě 30 minut táhnout. Nakonec přimícháme cukr, kardamom a 2 lžíce pistácií. Dochutíme růžovou vodou a rozdělíme do dezertních misek.

  • 2

    Granátové jablko rozčtvrtíme, rýži posypeme zbytkem pistácií, doplníme jablkem a podáváme.

Komentáře k receptu