Pistáciová rýže s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 12 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 8.8 mg
- Draslík 215.6 mg
- Vláknina 4735.5 mg
- Vitamín A 4735.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 543.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrozinky očistíme, omyjeme a osušíme. V pánvi nasucho opražíme mandle dozlatova. Do hrnce vlijeme mléko, přidáme hrozinky, mandle a rýži. Za stálého míchání krátce povaříme, poté vypneme vařič a na horké plotně necháme rýži ještě 30 minut táhnout. Nakonec přimícháme cukr, kardamom a 2 lžíce pistácií. Dochutíme růžovou vodou a rozdělíme do dezertních misek.
-
2
Granátové jablko rozčtvrtíme, rýži posypeme zbytkem pistácií, doplníme jablkem a podáváme.