Bramborová baba s klobásou
Suroviny
- 300 g Brambory
- 60 g Slanina vepřová
- 120 g Klobása uzená
- 120 g Uzené maso vařené
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Šalotka
- 4 stroužek Česnek
- 2.5 dl Mléko plnotučné
- 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 39 g
- Sodík 482 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 25.2 mg
- Draslík 548 mg
- Vláknina 5087.6 mg
- Vitamín A 5087.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 392.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté brambory nastrouháme na hrubém struhadle do mísy.
-
2
Přidáme k nim česnek, sůl, majoránku, pepř, drcený kmín, mléko, hladkou mouku, strouhanku, směs dobře promícháme.
-
3
Šalotku, slaninu, vařené uzené a pikantní klobásu pokrájíme nadrobno a přimícháme do bramborového těsta.
-
4
Plech vymažeme sádlem, bramborové těsto na něj nalijeme, rozetřeme, posypeme strouhankou. Dáme ho do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme při 220 °C přibližně 30-40 minut. Okraje a povrch je zlatohnědý a křupavý.
-
5
Upečenou babu pokrájíme na porce a podáváme.