Bramboráky se škvarky, párky a křenem
Suroviny
- 500 g Brambory
- 200 g Párky jemné
- 50 g Vepřové škvarky
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Vejce slepičí
- 6 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Křen
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 0.67 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 21 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 124.9 mg
- Draslík 663.7 mg
- Vláknina 8006.3 mg
- Vitamín A 8006.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté brambory nastrouháme na středním struhadle do mísy.
-
2
Přidáme k nim utřený česnek se solí, majoránku, pepř, drcený kmín, vejce, mléko, hladkou mouku, hrubou mouku, směs dobře promícháme.
-
3
Škvarky pokrájíme nadrobno a přimícháme je do bramborového těsta. Malé párky oloupeme a v polovině podélně rozkrojíme. Očištěný a omytý křen nastrouháme, odložíme do misky a zakryjeme.
-
4
Ve pánvi rozpálíme sádlo (na jeden bramborák počítáme asi s 0.5 lžící sádla) a menší naběračkou nabíráme těsto, které dáme na na rozpálený omastek. Těsto rozetřeme na tenčí placku, položíme na ni během pečení pokrájené polovičky párků, usmažíme jednu stranu, opatrně otočíme a usmažíme dozlatova druhou stranu s párky.
-
5
Takto usmažíme všechny bramboráky, které před podáváním posypeme nastrouhaným křenem. Nejvíce chutnají horké přímo z plotny.