Turecký těstovinový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 6 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0.3 mg
- Draslík 242.8 mg
- Vláknina 3181.7 mg
- Vitamín A 3181.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout. Potom je nasypeme do mísy a přidáme rozčtvrcená rajčata, nastrouhanou cuketu, nakrájenou cibuli a olivy.
-
2
Humus, bílý jogurt, olivový olej, česnek a citronovou kůru rozmixujeme na hladkou kaši, přidáme sůl a pepř a ještě krátce mixujeme.
-
3
Salát pokapeme zálivkou, přidáme petrželku a zamícháme.