Sardinský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Rajčata
  • 40 g Bazalka
  • 80 g Šunka parmská
  • 425 g Artyčoky sterilované
  • 40 g Oříšky piniové
  • 500 g Těstoviny Rigatoni
  • 100 g Roketa
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 359.8 mg
  • Vláknina 18911.7 mg
  • Vitamín A 18911.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme okapat, přesypeme do mísy.

  • 2

    Zálivku ušleháme z oleje, drceného česneku a balsamica.

  • 3

    Zálivku nalijeme na horké těstoviny. Když mírně vychladnou, přidáme artyčoky, nakrájenou šunku, sušená rajčata, bazalku, roketu, opražené piniové oříšky a olivy, dochutíme pepřem a solí.

  • 4

    Všechny suroviny zamícháme. Salát podáváme teplý.

Komentáře k receptu