Sardinský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 20 g
- Sodík 90 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 359.8 mg
- Vláknina 18911.7 mg
- Vitamín A 18911.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme okapat, přesypeme do mísy.
-
2
Zálivku ušleháme z oleje, drceného česneku a balsamica.
-
3
Zálivku nalijeme na horké těstoviny. Když mírně vychladnou, přidáme artyčoky, nakrájenou šunku, sušená rajčata, bazalku, roketu, opražené piniové oříšky a olivy, dochutíme pepřem a solí.
-
4
Všechny suroviny zamícháme. Salát podáváme teplý.