Pita chléb s kuřecím masem a mangovým čatní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 8 g
- Sodík 2630 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 92.8 mg
- Draslík 928.7 mg
- Vláknina 14074.4 mg
- Vitamín A 14074.4 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.6 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso opláchneme, uvaříme ve slané vodě a po vychladnutí nakrájíme na drobné kousky. Do mísy vložíme ricottu, na kostičky nakrájenou okurku, nasekanou mátu, římský kmín a dobře promícháme.
-
2
Z oloupaného, na kostky nakrájeného manga, cibule, cukru, octa a soli připravíme sladké čatní. Vše smícháme a necháme na na mírném ohni zhoustnout. Čatní a směs z ricotty, okurky, máty a kmínu smícháme s kuřecím masem.
-
3
Pita chléb rozřízneme, naplníme cibulí pokrájenou na kolečka, přidáme výhonky vojtěšky a naplníme je směsí čatní a kuřecího masa.