Salát s penne a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 400 g Těstoviny Penne
  • 60 ml Olej olivový
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 420 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 250.9 mg
  • Vláknina 2595 mg
  • Vitamín A 2595 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpůlíme rajčata, rozložíme na plech s teflonovým povrchem nebo na alobal a posypeme je důkladně solí, cukrem, pepřem a nakrájeným česnekem. Pečeme je asi hodinu při 180°C, až se z nich odpaří většina na tekutiny. Po vychladnutí je překrojíme na čtvrtiny.

  • 2

    Uvaříme ve slané vodě těstoviny, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.

  • 3

    Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem. Zálivku nakapeme na těstoviny a promícháme je. Přidáme rajčata, plátky sýra a lístky špenátu. Porce posypeme nahrubo drceným pepřem.

Komentáře k receptu