Nudlový salát s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Cibulka jarní
  • 300 g Těstoviny Fettuccine
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Whisky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 560 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 113.1 mg
  • Draslík 91.1 mg
  • Vláknina 6112.5 mg
  • Vitamín A 6112.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.

  • 2

    Drcený česnek smažíme asi půl minuty na olivovém oleji, přidáme krevety a smažíme je, až změní barvu. Přilijeme whisky a vaříme tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří. Přidáme smetanu, nakrájené jarní cibulky, sůl a pepř a 2 minuty vaříme.

  • 3

    Teplou omáčku nalijeme na těstoviny.

Komentáře k receptu