Studené thajské nudle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 27 g
- Sodík 595 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 202.5 mg
- Vláknina 7180.8 mg
- Vitamín A 7180.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Potom je dáme do mísy a necháme vychladnout.
-
2
Na nudličky nakrájenou mrkev, růžičky brokolice a proužky papriky povaříme asi 30 sekund, vyjmeme a dáme do ledové vody. Jakmile zelenina vychladne, scedíme ji, přidáme k těstovinám, podle chuti přisolíme a promícháme.
-
3
Sladkou chilli omáčku, med a rybí omáčku důkladně rozšleháme. Směsí pak pokapeme salát, dobře ho promícháme a upravíme na talíře. Zdobíme jarními cibulkami a posypeme sezamovými semínky.