Farfallový salát s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Těstoviny Farfalle
  • 250 g Brokolice
  • 130 g Hrášek
  • 150 g Cuketa
  • 10 g Citronová kůra
  • 60 g Celer řapíkatý
  • 15 g Kerblík
  • 80 ml Olej olivový
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 158 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 599.4 mg
  • Vláknina 13015 mg
  • Vitamín A 13015 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a promícháme se lžící olivového oleje. Odložíme je a necháme vychladnout.

  • 2

    Brokolici rozdělenou na růžičky, lusky hrášku a nakrájenou cuketu promícháme v míse a zalijeme vroucí vodou. Po 2 minutách vodu slijeme, zeleninu ponoříme do ledové vody, scedíme a osušíme.

  • 3

    Zakysanou smetanu, citronovou šťávu a kůru a zbytek oleje důkladně protřepeme ve sklenici, osolíme a opepříme.

  • 4

    Vychladlé těstoviny, celer řapíkový nakrájený na kousky a osušenou zeleninu smícháme v míse a posypeme kerblíkem. Přilijeme zálivku a promícháme. Salát ozdobíme snítkami kerblíku.

Komentáře k receptu