Artyčoky s olivami
Suroviny
- 100 g Olivy černé
- 50 ml Olej olivový
- 150 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 8 ks Artyčoky
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Koriandr celý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 994 kcal
- Sacharidy 221 g
- Tuky 19 g
- Sodík 2179 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 221 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 7833.9 mg
- Vláknina 222067 mg
- Vitamín A 222067 mg
- Vitamín B6 2.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 303.2 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Artyčoky očistíme, rozčtvrtíme a srdíčka pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Do litinového hrnce nalijeme olej, přidáme artyčoky, prolisovaný česnek, koření a olivy. Podlijeme vodou a necháme pod pokličkou podusit 15-18 minut. V polovině dušení přidáme kolečka omytého citronu.
-
3
V hotovém pokrmu nemá zůstat žádná šťáva.
-
4
Před podáváním necháme artyčoky asi 2 hodiny v chladu odpočinout.