Linguine s olivami a kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 47 g
- Sodík 861 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 9.6 mg
- Draslík 287.7 mg
- Vláknina 4957.5 mg
- Vitamín A 4957.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi zahřejeme 2 lžíce olivového oleje a na něm smažíme dozlatova strouhanku, kterou průběžně promícháváme. Potom ji dáme zcela vychladit.
-
2
Na zbytku oleje krátce smažíme při střední teplotě plátky česneku, ančovičky a nakrájené černé olivy (asi 30 sekund). Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a kapary a směs podusíme asi 3 minuty.
-
3
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Zalijeme je rajčatovou směsí, přidáme strouhanku a promícháme.