Linguine s olivami a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 125 g Strouhanka
  • 100 g Olivy černé
  • 45 g Ančovičky konzervované
  • 170 ml Olej olivový extra panenský
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 balení Těstoviny Linguine
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 861 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 9.6 mg
  • Draslík 287.7 mg
  • Vláknina 4957.5 mg
  • Vitamín A 4957.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi zahřejeme 2 lžíce olivového oleje a na něm smažíme dozlatova strouhanku, kterou průběžně promícháváme. Potom ji dáme zcela vychladit.

  • 2

    Na zbytku oleje krátce smažíme při střední teplotě plátky česneku, ančovičky a nakrájené černé olivy (asi 30 sekund). Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a kapary a směs podusíme asi 3 minuty.

  • 3

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Zalijeme je rajčatovou směsí, přidáme strouhanku a promícháme.

Komentáře k receptu