Mléčná rýže s višněmi
Suroviny
- 50 g Čokoláda hořká
- 100 g Chléb celozrnný pšeničný
- 400 g Kompot višňový
- 150 g Rýže loupaná
- 200 g Sušenky BeBe světlé jemné
- 500 ml Mléko plnotučné
- 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- 4 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 17 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 31.9 mg
- Draslík 173.4 mg
- Vláknina 8117.3 mg
- Vitamín A 8117.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 519 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko, 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr a špetku soli svaříme v hrnci. Vsypeme rýži a pod pokličkou zvolna dusíme asi 30 minut. Necháme vychladnout.
-
2
Smícháme 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, citronovou šťávu a okapané višně.
-
3
Plochou formu vyložíme sušenkami, které zalijeme 6 lžícemi šťávy z višňového kompotu. Na sušenky rozdrobíme chléb a navršíme višňovou směs.
-
4
Do uvařené rýže vmícháme ušlehanou smetanu a hmotu rozprostřeme na višně. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou.