Česnekové pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Ředkvička
  • 3 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 100 g Cibulka jarní
  • 200 g Salát ledový
  • 5 g Hořčice
  • 450 ml Voda pitná
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 370 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 946 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 307.8 mg
  • Draslík 439.4 mg
  • Vláknina 5647.5 mg
  • Vitamín A 5647.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek prolisujeme a ještě rozetřeme špičkou nože. V misce smícháme česnek se solí a vaječnými žloutky, hořčicí, pepřem a citronovou šťávou. Nejlépe dřevěnou špachtlí utřeme všechny suroviny do hladké pěny a potom za stálého šlehání přikapáváme asi 100 ml oleje, aby se zapravil do pěny, ale nesrazil se. Zbytek oleje potom pozvolna přiléváme a stále šleháme, až pěna zhoustne.

  • 2

    Na podlouhlou misku naskládáme k jedné straně natrhaný ledový salát, nastrouhané ředkvičky, osminky ve vodě uvařených vajec, řapíky celeru a jarní cibulku, česnekové pyré navršíme na druhé straně a zeleninu do něj namáčíme.

Komentáře k receptu