Chřestové ravioli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 17 g
- Sodík 430 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 555.3 mg
- Draslík 177.1 mg
- Vláknina 6610.3 mg
- Vitamín A 6610.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hladké mouky, 4 žloutků, 2 lžic vody, oleje a špetky soli vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme asi 1 hodinu odpočinout.
-
2
Oloupaný chřest povaříme v osolené vodě 15 minut, scedíme a nasekáme. Přidáme nasekanou bazalku, ricottu, 2 žloutky, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
-
3
Těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme na pláty. Na jeden plát ve stejnoměrných odstupech položíme vždy lžičku připravené chřestové náplně. Okraje plátu potřeme vodou, přikryjeme druhým plátem a vykrájíme čtverce. Okraje ještě přimáčkneme.
-
4
Ravioli vaříme v osolené vodě asi 8 minut, vyjmeme a upravíme na talíře.