Zeleninový salát s pšenicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 22 g
- Sodík 524 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 660 mg
- Vláknina 22765.9 mg
- Vitamín A 22765.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pšenici vsypeme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Poté zcedíme, necháme okapat a ještě v utěrce dokonale osušíme a rozprostřeme na další utěrku, aby doschla.
-
2
Mezitím do mísy nakrájíme jarní cibulku na kolečka, rajčata a papriku na kostičky, přidáme nasekanou petrželku a mátu. Nakonec vmícháme pšenici, a salát dáme do lednice vychladit.
-
3
Na zálivku smícháme olej, citronovou šťávu, pepř a sůl, hotovou zálivkou polijeme vychlazený salát a servírujeme na listech rukoly.