Rukolový salát s vepřovou panenkou
Suroviny
- 400 g Rajčata
- 300 g Paprika žlutá
- 500 g Vepřová panenka
- 250 g Rukola
- 150 g Cibule červená
- 100 g Olivy zelené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 7.13 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 20 g
- Sodík 905 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 1306 mg
- Vláknina 9484.8 mg
- Vitamín A 9484.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 160.5 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou vepřovou panenku nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Smícháme lžíci oleje, 2 lžíce balsamica a polovinu prolisovaného česneku. Směsí potřeme plátky masa.
-
2
Rukolu omyjeme a necháme okapat, papriky a rajčata očistíme a nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
-
3
Smícháme zbylé balsamico, sherry, zbylý česnek, sůl, pepř a 6 lžic oleje.
-
4
Maso osušíme a osmažíme na 2 lžících oleje po obou stranách, osolíme a opepříme.
-
5
Olivy, rukolu, papriky, cibuli a maso upravíme na talíře a podáváme pokapané omáčkou.