Krůtí guláš s brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brokolice
  • 600 g Krůtí prsa
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
  • 1 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Máslo arašídové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 586 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 124.5 mg
  • Draslík 984.2 mg
  • Vláknina 8954.8 mg
  • Vitamín A 8954.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě 3-5 minut. Scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Omyté a osušené krůtí maso nakrájíme na kostičky a opečeme na másle. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.

  • 3

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme ve výpeku v pánvi a zalijeme vínem. Přidáme smetanu, vývar a arašídové máslo.

  • 4

    Krůtí maso, brokolici a rajčata vložíme do omáčky, pokrm upravíme na talíře a posypeme praženými arašídy.

Komentáře k receptu