Salát s telecím a křupavými bramborami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 500 g Telecí svíčková
  • 170 g Špenát listový čerstvý
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 106 mg
  • Draslík 1401 mg
  • Vláknina 11097 mg
  • Vitamín A 11097 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky brambor, celý česnek, sůl a olej rozložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 30 minut.

  • 2

    Vyjmeme česnek, oloupeme, prolisujeme a smícháme s hrubozrnnou hořčicí, octem, lžičkou oleje, solí a pepřem dle chuti.

  • 3

    Telecí medailonky grilujeme na grilovací pánvi z obou stran. Hotové prokládáme střídavě s bramborami na talíř, ozdobíme špenátem, parmazánem a zakapeme zálivkou.

Komentáře k receptu