Fazolkový salát s kuřetem obalovaným v kuskusu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 150 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 160 g Kuskus
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 746 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 186.7 mg
  • Draslík 982.2 mg
  • Vláknina 11648.5 mg
  • Vitamín A 11648.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelené fazolky vaříme v horké vodě 2 minuty, scedíme a necháme vychladnout. Smícháme spařený kuskus, papriku, kmín, citrónovou kůru, koriandr, sůl a pepř.

  • 2

    Kuřecí řízečky obalíme v mouce, vajíčku a kuskusové směsi. Smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Hotové necháme okapat na ubrousku.

  • 3

    Zálivku umícháme z olivového oleje, citrónové šťávy, prolisovaného česneku, soli a pepře.

  • 4

    Řízečky rozdělíme na fazolky, lístky mangoldu nebo špenátu a pokapeme zálivkou.

Komentáře k receptu