Mozeček zapečený na lasturách I

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Telecí mozek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 1993.5 mg
  • Draslík 452.7 mg
  • Vláknina 2907.6 mg
  • Vitamín A 2907.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mozek odblaníme, očistíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Na větší části másla zpěníme rozkrájenou cibuli a poté přidáme nakrájený mozeček. Vše osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nať a podusíme. Jakmile je vše měkké, odstavíme z ohně.

  • 3

    Připravíme si 4 lastury. Pokud nemáme, použijeme jednoporcové zapékací misky, které vymastíme máslem a posypeme strouhanou houskou anebo strouhankou. Poté do misek rozdělíme podušený mozeček.

  • 4

    Na mozek v miskách rozlijeme rozšlehaná osolená vejce smíchaná s nasekanou petrželovou natí. Vše posypeme strouhanou houskou (strouhankou), zakapeme rozehřátým máslem a dáme zapéct do trouby cca 15 min.

  • 5

    Hotový zapečený mozeček podáváme s dílky citrónu a topinkami z bílého chleba.

Komentáře k receptu