Žemle s míšeninou
Suroviny
- 400 g Telecí plec
- 1 kávová lžička Kapary sterilované
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Žemle tuková
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Citron
- 0.5 l Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 10 g
- Sodík 786 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 75.4 mg
- Draslík 417.3 mg
- Vláknina 2136.2 mg
- Vitamín A 2136.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle osmažíme strouhanou housku. Maso nakrájíme na malé proužky a přidáme k osmažené strouhané housce.
-
2
Poté vše zalijeme vývarem, přidáme nasekané kapary, špetku citrónové kůry, osolíme a přidáme pár kapek octa. Vše necháme vařit, až bude maso měkké.
-
3
Ze žemlí si odkrojíme špičku, vnitřek vydlabeme a potřeme máslem. Takto připravené žemle dáme upéct do trouby až budou zlatavé.
-
4
Ještě teplé žemle naplníme horkou míšeninou a ozdobíme najemno nasekanou petrželovou natí, kouskem kapie a plátkem citrónu.