Žemle s míšeninou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Telecí plec
  • 1 kávová lžička Kapary sterilované
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Citron
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 786 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 75.4 mg
  • Draslík 417.3 mg
  • Vláknina 2136.2 mg
  • Vitamín A 2136.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmažíme strouhanou housku. Maso nakrájíme na malé proužky a přidáme k osmažené strouhané housce.

  • 2

    Poté vše zalijeme vývarem, přidáme nasekané kapary, špetku citrónové kůry, osolíme a přidáme pár kapek octa. Vše necháme vařit, až bude maso měkké.

  • 3

    Ze žemlí si odkrojíme špičku, vnitřek vydlabeme a potřeme máslem. Takto připravené žemle dáme upéct do trouby až budou zlatavé.

  • 4

    Ještě teplé žemle naplníme horkou míšeninou a ozdobíme najemno nasekanou petrželovou natí, kouskem kapie a plátkem citrónu.

Komentáře k receptu