Tuňáková omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 325 g Tuňák v oleji
  • 150 g Mušle v nálevu
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 525 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 35.6 mg
  • Draslík 470.4 mg
  • Vláknina 1407.8 mg
  • Vitamín A 1407.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na rozpáleném oleji orestujeme nasekaný česnek, přidáme rajčata a asi 5 minut podusíme.

  • 3

    Poté přidáme mušle, tuňáka a trochu nálevu z mušlí. Necháme projít varem, ochutíme solí a pepřem a přimícháme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu