Tvarohový trhanec

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Cukr krupice
  • 250 g Tvaroh tvrdý
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.1875 l Zakysaná smetana
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 412.6 mg
  • Draslík 164.3 mg
  • Vláknina 1260 mg
  • Vitamín A 1260 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh nastrouháme a smícháme postupně se 4 žloutky, kyselou smetanou a solí. Přimícháme mouku a pevný sníh z bílků rozšlehaných s cukrem.

  • 2

    Na zapékací míse rozpálíme máslo a vlijeme těsto. V troubě upečeme dosvětlehněda. Potom těsto lopatkou na pečení natrháme na menší kousky a krátce je opečeme. Trhanec musí zůstat šťavnatý.

  • 3

    Podáváme pocukrovaný, podle chuti i s ovocnou šťávou.

Komentáře k receptu