Tvarohový trhanec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 31 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 412.6 mg
- Draslík 164.3 mg
- Vláknina 1260 mg
- Vitamín A 1260 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh nastrouháme a smícháme postupně se 4 žloutky, kyselou smetanou a solí. Přimícháme mouku a pevný sníh z bílků rozšlehaných s cukrem.
-
2
Na zapékací míse rozpálíme máslo a vlijeme těsto. V troubě upečeme dosvětlehněda. Potom těsto lopatkou na pečení natrháme na menší kousky a krátce je opečeme. Trhanec musí zůstat šťavnatý.
-
3
Podáváme pocukrovaný, podle chuti i s ovocnou šťávou.