Zmrzlina s vinnou pomerančovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Víno červené
  • 400 ml Zmrzlina vanilková
  • 1 kávová lžička Mouka rýžová
  • 4 ks Pomeranče
  • 4 ks Nové koření celé
  • 0.5 ks Skořice mletá
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 53 mg
  • Draslík 662.7 mg
  • Vláknina 16331.6 mg
  • Vitamín A 16331.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 107.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z pomerančů vylisujeme šťávu. Kůru z jednoho pomeranče nakrájíme na jemné nudličky a krátce povaříme.

  • 2

    Pomerančovou šťávu smícháme s červeným vínem, cukrem a kořením, přivedeme k varu a vaříme dokud se tekutina neodpaří na třetinu. Koření vyjmeme, přidáme rýžovou moučku rozmíchanou v trošce šťávy a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme citronovou kůru a máslo.

  • 3

    Omáčkou přelijeme zmrzlinu a podáváme.

Komentáře k receptu