Vinný krém

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1128 kcal
  • Sacharidy 160 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 160 g
  • Cholesterol 1480.8 mg
  • Draslík 280.6 mg
  • Vláknina 636 mg
  • Vitamín A 636 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme dřeň z poloviny vanilkového lusku, přidáme ji ke žloutkům s cukrem a ušleháme hustý krém. Vložíme ho do horké vodní lázně a za stálého míchání přidáváme bílé víno a citronovou kůru.

  • 2

    Poté dáme krém do ledové lázně a šleháme, dokud nevychladne.

  • 3

    Krém je vhodný k jahodám, bobulovému ovoci nebo pudinku.

Komentáře k receptu