Kysané zelí jablečné

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 500 g Zelí kysané
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 440.5 mg
  • Vláknina 9400 mg
  • Vitamín A 9400 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tuku osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky a cibuli nakrájenou na nudličky.

  • 2

    Kysané zelí překrájíme, přidáme ke slanině s cibulí, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.

  • 3

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, mírně pocukrujeme, nakrájíme na nudličky a přidáme k zelí. Dusíme doměkka.

  • 4

    Nakonec zelí podle chuti osolíme.

Komentáře k receptu