Kysané zelí jablečné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 12 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 440.5 mg
- Vláknina 9400 mg
- Vitamín A 9400 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na tuku osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky a cibuli nakrájenou na nudličky.
-
2
Kysané zelí překrájíme, přidáme ke slanině s cibulí, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
-
3
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, mírně pocukrujeme, nakrájíme na nudličky a přidáme k zelí. Dusíme doměkka.
-
4
Nakonec zelí podle chuti osolíme.