Koláč s tropickým ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g Hroznové víno
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 2 ks Fíky čerstvé
  • 2 ks Kiwi
  • 2 ks Mango
  • 1 ks Piškotový korpus vaječný
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Physalis (mochyně)
  • 2 plátek Želatina bílá plátky
  • 1 balení Želé dortové
  • 6 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 190.3 mg
  • Vláknina 3520.8 mg
  • Vitamín A 3520.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve škrobovou moučku smícháme se 3lžícemi mléka. Cukr necháme v kastrůlku zkaramelizovat, rozředíme zbytkem mléka a necháme vychladnout. Poté v karamelovém mléce rozmícháme 1 vejce, žloutek a škrobovou moučku. Zvolna zahříváme až k bodu varu a odstavíme. Nevaříme! Za stálého míchání přidáme želatinu, kterou předem namočíme do studené vody a vymačkáme. Počkáme, až se želatina rozpustí, krém vložíme do studené lázně a mícháme dokud nezačne želírovat. Vmícháme ušlehanou smetanu a hotovým krémeme potřeme piškotový korpus.

  • 2

    Připravíme si ovoce. Kiwi oloupeme, nakrájíme na plátky, mango oloupeme, odstraníme pecku, dužinu nakrájíme na kousky. Fíky omyjeme, nakrájíme na dílky. Hroznové bobule omyjeme a necháme okapat.

  • 3

    Ovoce úhledně naskládáme na krém, zalijeme dortovým želé připraveným dle návodu, dozdobíme plodem mochyně a dort necháme před podáváním ztuhnout v lednici.

Komentáře k receptu