Chřestový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Chřest bílý
  • 10 g Pažitka
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 68 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 310.4 mg
  • Vláknina 6425 mg
  • Vitamín A 6425 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oloupeme a nakrájíme na kousky asi 2cm dlouhé. Dřevnaté konce odřízneme.

  • 2

    Chřest uvaříme v osolené vodě se špetkou cukru doměkka. Ještě teplý marinujeme v octě, oleji a jemně nasekané pažitce.

Komentáře k receptu