Teplý zelný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 0.0625 l Ocet kvasný lihový
  • 0.0625 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 265.5 mg
  • Vláknina 6312.9 mg
  • Vitamín A 6312.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme je do zálivky z octa zředěného vodou, přidáme sůl, pepř, kmín a cukr a necháme prudce přejít varem.

  • 2

    Nakonec osmahneme dozlatova slaninu nakrájenou na kostičky a nalijeme ji na salát.

Komentáře k receptu