Pizza s vejci a chřestem
Suroviny
- 250 g Chřest bílý
- 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Olivy černé
- 200 g Mozzarella
- 250 g Sýr Ricotta
- 375 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Droždí sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Rajčata
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1027 kcal
- Sacharidy 130 g
- Tuky 35 g
- Sodík 869 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 316.7 mg
- Draslík 424.5 mg
- Vláknina 16438.2 mg
- Vitamín A 16438.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vlažné vody, cukru a droždí připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Přilijeme do osolené mouky s olejem. Zpracujeme hladké a pružné těsto. Necháme v teple kynout na dvojnásobný objem.
-
2
Těsto rozdělíme na 4 díly a rozválíme na placky o průměru 25 cm. Přendáme na plech s pečícím papírem a uděláme okraj. Obložíme sýry, vařeným chřestem, rajčaty a černými olivami,
-
3
osolíme, opepříme.
-
4
Pečeme 10 až 12 minut, aby byl okraj zlatavý a sýr se roztekl. Opatrně rozklepneme vejce, doprostřed pizzy. Pečeme ještě 5 minut, až je vejce hotové.