Jarní špenát s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 12 g Sůl
  • 800 g Špenát listový čerstvý
  • 60 g Olej olivový extra panenský
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Česnek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 2291 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 655.4 mg
  • Draslík 1832.6 mg
  • Vláknina 14139.7 mg
  • Vitamín A 14139.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82 mg
  • Vitamín E 7.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý špenát spaříme ve vařící vodě, vymačkáme vodu a špenát nasekáme.

  • 2

    Osmahneme na oleji cibuli, přidáme mouku a připravíme zásmažku. Zalijeme studeným bujonem, rozšleháme a za občasného míchání povaříme.

  • 3

    Přidáme nasekaný špenát, česnek se solí, pepř a dosolíme. Podusíme a občas zamícháme.

  • 4

    Uvařená vejce natvrdo nakrájíme na dílky a špenát zdobíme.

Komentáře k receptu