Jarní špenát s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 38 g
- Sodík 2291 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 655.4 mg
- Draslík 1832.6 mg
- Vláknina 14139.7 mg
- Vitamín A 14139.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82 mg
- Vitamín E 7.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý špenát spaříme ve vařící vodě, vymačkáme vodu a špenát nasekáme.
-
2
Osmahneme na oleji cibuli, přidáme mouku a připravíme zásmažku. Zalijeme studeným bujonem, rozšleháme a za občasného míchání povaříme.
-
3
Přidáme nasekaný špenát, česnek se solí, pepř a dosolíme. Podusíme a občas zamícháme.
-
4
Uvařená vejce natvrdo nakrájíme na dílky a špenát zdobíme.