Mozečková rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cibule
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Telecí mozek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 1122.4 mg
  • Draslík 245.8 mg
  • Vláknina 358.8 mg
  • Vitamín A 358.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí mozeček odblaníme a drobně nasekáme.

  • 2

    Jemně nasekanou cibuli zpěníme na polovině másla, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať a osmahneme.

  • 3

    Následně přidáme očištěný mozeček, osolíme a podusíme. Podušený mozeček necháme vychladnout.

  • 4

    Rozehřátým máslem, které nám zbylo, pokropíme strouhanou housku, přidáme vychladlý mozeček a vejce ušlehaná v pěnu. Vše zamícháme a dle potřeby přisypeme mouku. Takto hotovou směs necháme chvilku odstát, aby nám nabobtnala houska.

  • 5

    Směs poté budeme protlačovat sítem do vroucí polévky a necháme 3 minuty povařit.

Komentáře k receptu