Jehněčí kotlety na tymiánu s restovanou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1254 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 113 g
- Sodík 636 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 169.5 mg
- Draslík 1086.8 mg
- Vláknina 14177.2 mg
- Vitamín A 14177.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.1 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý jehněčí hřbet nakrájíme na kotletky, okořeníme čerstvým tymiánem, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Necháme naložené v oleji do druhého dne marinovat.
-
2
Připravené kotlety opečeme po obou stranách na pánvi.
-
3
Oloupanou cibuli nakrájíme na dílky, očištěné žampiony nakrájíme na plátky, houby shitake nakrájíme na kousky a fazolky překrájíme. Vše opečeme na slanině nakrájené na kostičky. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem.
-
4
Kotletky upravíme na talíře a podáváme s restovanou zeleninovou směsí.