Vídeňské houskové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 300 g Žemle tuková
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 140.9 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 960 mg
  • Vitamín A 960 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na kostičky, polijeme rozehřátým máslem a zlehka promícháme.

  • 2

    Vejce rozšleháme s mlékem a solí a nalijeme na žemle. Přisypeme hrubou mouku, promícháme a necháme chvíli stát.

  • 3

    Z těsta vytvarujeme 8 knedlíků, vložíme je do hrnce s vařící osolenou vodou a za občasného obracení vaříme asi 10 minut.

  • 4

    Uvařené knedlíky vyjmeme a rozkrojíme na poloviny.

  • 5

    Podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu