Vídeňské houskové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 15 g
- Sodík 254 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 140.9 mg
- Draslík 38.9 mg
- Vláknina 960 mg
- Vitamín A 960 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle nakrájíme na kostičky, polijeme rozehřátým máslem a zlehka promícháme.
-
2
Vejce rozšleháme s mlékem a solí a nalijeme na žemle. Přisypeme hrubou mouku, promícháme a necháme chvíli stát.
-
3
Z těsta vytvarujeme 8 knedlíků, vložíme je do hrnce s vařící osolenou vodou a za občasného obracení vaříme asi 10 minut.
-
4
Uvařené knedlíky vyjmeme a rozkrojíme na poloviny.
-
5
Podáváme jako přílohu.