Teplé artyčoky s vinaigrette
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 13 g
- Sodík 388 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1321.4 mg
- Vláknina 38107.8 mg
- Vitamín A 38107.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Artyčoky seřízneme na spodní části tak, aby stály. Poté je necháme 40 minut povařit ve vroucí, osolené vodě, do které jsme přidali citronovou šťávu. Uvařené artyčoky necháme okapat.
-
2
Smícháme 2 lžíce citronové šťávy, olivový olej, pokrájenou cibuli a petrželku. Osolíme a opepříme.
-
3
Artyčoky naskládáme na talíře, mírně pootevřeme a přelijeme připravenou vinaigrette.