Zuppa di pesce
Suroviny
- 60 g Cibule
- 50 g Mrkev kořen
- 50 g Krevety tygří - loupané
- 15 g Petržel - nať
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 g Celer řapíkatý
- 300 g Treska aljašská
- 150 g Olihně
- 250 g Hřebenatka
- 60 g Fenykl čerstvý
- 80 ml Olej olivový
- 125 ml Víno bílé
- 1500 ml Vývar rybí
- 4 ks Ciabatta
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 27 g
- Sodík 2073 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 148.9 mg
- Draslík 1418 mg
- Vláknina 9904.5 mg
- Vitamín A 9904.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na polovině rozpáleného oleje osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, celer, 2 stroužky česneku, mrkev, petrželku a necháme změknout. Osolíme, opepříme, přidáme cayenský pepř a fenykl a necháme smažit 3 minuty. Vše poté zalijeme vínem a vaříme do jeho úplného vyvaření. Pak přimícháme rajčata, rybí vývar a uvedeme k varu. Vaříme za mírnější teploty 20 minut.
-
2
Naplocho rozloženou oliheň lehce nakrojíme na vrchní straně do tvaru křížků, maso neprokrajujeme! Poté pokrájíme příčně na jednotlivé menší kousky. Rybí maso taktéž pokrájíme a dáme vše vařit do připravené polévky cca na 1 minutu, pak přimícháme hřebenatky a krevety a necháme další 3 minuty povařit. Osolíme a opepříme dle chuti.
-
3
Chleba osmažíme na zbylém oleji společně s česnekem. Přendáme jej do servírovacích misek, do každé jeden plátek, zalijeme polévkou a ihned podáváme.